...

Bomen Kappen met Zorg

Bomen kappen met zorg voor uw ruimte en veiligheid. Laat ons uw bomen professioneel verwijderen.

Stappenplan Vellen

Controleer de lokale regelgeving en vraag indien nodig de vereiste vergunningen aan voordat u een boom velt. Raadpleeg de website van de Vlaamse overheid voor meer informatie over vergunningen voor bomen kappen.

Zorg voor geschikte veiligheidsuitrusting, waaronder helmen, gehoorbescherming, veiligheidsbrillen, handschoenen en beschermende kleding.

Zorg voor goed onderhouden en scherp gereedschap, zoals een kettingzaag en bijl, om de klus veilig en efficiënt uit te voeren.

Snoei eerst de takken van de boom om het vellen te vergemakkelijken. Begin met de onderste takken en werk naar boven.

Onderzoek en bepaal de gewenste valrichting van de boom. Markeer deze met behulp van linten of markeringen.

Maak een inkeping aan de kant van de valrichting en snijd vervolgens vanaf de tegenovergestelde zijde in. Zorg ervoor dat u zich tijdens het vellen in een veilige positie bevindt.

Verwijder de overgebleven boomstomp door deze uit te graven of te laten malen, afhankelijk van uw voorkeur.

Ruim het snoeihout op en beslis wat u met het hout wilt doen. U kunt het hout kloven voor brandhout, versnipperen voor mulch, of laten afvoeren.

Vellen

Wat wij doen
  • Boominspectie
  • Vergunningsaanvraag
  • Veilige Werkplek
  • Boomkap
  • Houtverwerking
  • Grondreiniging
  • Onze professionals inspecteren eerst de boom, zorgen voor de nodige vergunningen, creëren een veilige werkomgeving, kappen de boom, verwerken het hout en reinigen de grond. Veilig en efficiënt bomen vellen.
15 Jaar ervaring

Wat we nog doen

Contacteer ons

Wilt u graag samenwerken of heeft u nog vragen? Neem contact met ons op!

Alle FAQ's

Vind snel antwoorden op uw vragen in onze FAQ-sectie. Klik hier om meer te ontdekken!

Ontdek Meer Over Bomen Kappen

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Het vellen van een boom verwijst naar het volledig verwijderen van een boom uit de grond. Dit omvat het kappen van de stam, het verwijderen van takken en de wortels, en het zorgen voor een veilige en efficiënte verwijdering van de boom.

Bomen moeten worden geveld als ze ziek, beschadigd, gevaarlijk of ongewenst zijn op hun huidige locatie. Het kan ook nodig zijn als ruimte wordt vrijgemaakt voor bouwprojecten of landschapsaanpassingen.

Een professionele boomverzorger kan de conditie van de boom beoordelen en beslissen of vellen noodzakelijk is. Factoren zoals ziekte, stabiliteit, locatie en gezondheid spelen hierbij een rol.

De regels variëren afhankelijk van de locatie en de grootte van de boom. Het is raadzaam om contact op te nemen met de lokale autoriteiten of een specialist voor advies over vergunningen. Je kunt ook deze link raadplegen voor meer informatie over vergunningen en machtigingen voor het kappen van bomen.

De kosten variëren sterk, afhankelijk van factoren zoals de grootte van de boom, de locatie en eventuele bijkomende diensten, zoals het verwijderen van stobben. Een professionele boomverzorger kan een nauwkeurige schatting geven.

Het vellen van bomen kan in de meeste seizoenen worden uitgevoerd, maar de ideale tijd kan variëren afhankelijk van de boomsoort en specifieke omstandigheden. Een expert kan hierover adviseren.

Het verwijderde hout kan worden verwerkt tot brandhout, versnipperd voor mulch, of op andere manieren worden hergebruikt. Je kunt ook overwegen om het te schenken aan lokale houtbewerkers of timmerlieden.

Het vellen van bomen kan gevaarlijk zijn en wordt meestal afgeraden voor onervaren personen. Het is raadzaam om een professionele boomverzorger in te schakelen om de klus veilig uit te voeren.

Ja, ervaren boomverzorgers gebruiken speciale technieken, zoals klimmen en afvangen, om bomen gecontroleerd te vellen zonder schade aan omliggende eigendommen.

Het inschakelen van professionele diensten garandeert veiligheid, precisie en efficiëntie. Het minimaliseert risico’s op schade en zorgt voor een zorgvuldige verwijdering van de boom.

Scroll to Top
Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.