...

Creëer een Magische Speelomgeving met Onze Speelbomen

Speelboom – Ontdek de natuurlijke avonturen die kinderen onder zijn schaduw beleven. De perfecte plek voor eindeloos speelplezier, beschikbaar bij Boomkapper en Boomverzorging Jos Camp.

Stappenplan Speelbomen

Selecteer een geschikte plek in je tuin of speelruimte voor het planten van speelbomen. Overweeg de beschikbare ruimte, zonlicht, en afstand tot andere structuren.

Kies boomsoorten die geschikt zijn voor speelomgevingen, zoals fruitbomen, notenbomen of sierbomen. Let op de volwassen grootte en de wortelgroei van de bomen.

Zorg voor goede bodemvoorbereiding. Graaf een plantgat dat twee keer zo breed is als de wortelkluit en even diep. Voeg compost of organische meststoffen toe aan de bodem.

Plaats de speelbomen in de voorbereide plantgaten. Zorg ervoor dat de wortels goed bedekt zijn met aarde en dat de bomen stevig staan. Geef ze voldoende water na het planten.

Rondom de speelbomen kun je een zachte ondergrond creëren met materialen zoals houtsnippers, boomschors, of rubberen tegels om eventuele valpartijen op te vangen.

Regelmatig onderhoud is belangrijk. Snoei de bomen om de groei te bevorderen en verwijder dode of beschadigde takken. Zorg ervoor dat er geen scherpe takken op kinderhoogte zijn.

Plaats speeltoestellen op een veilige afstand van de bomen om het risico op vallen te verminderen. Controleer de speelbomen en ondergrond regelmatig op veiligheid.

Laat kinderen betrokken zijn bij het zorgen voor de speelbomen. Leer ze over de natuur en het belang van bomen in ons milieu.

Speelbomen

Wat wij doen
  • Klantoverleg en Planning
  • Boomselectie en Inkoop
  • Sitebeoordeling
  • Grondvoorbereiding
  • Aanplanting
  • Mulchen en Verzorging
  • Bescherming en Preventie
  • Documentatie
  • Wij creëren speelbomen met veiligheid en plezier in gedachten. Ons team zorgt voor de juiste aanplant, zorg en bescherming van bomen om een leuke en veilige speelomgeving te bieden.
15 Jaar ervaring

Wat we nog doen

Contacteer ons

Wilt u graag samenwerken of heeft u nog vragen? Neem contact met ons op!

Alle FAQ's

Vind snel antwoorden op uw vragen in onze FAQ-sectie. Klik hier om meer te ontdekken!

Ontdek Meer Over Speelbomen

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Speelbomen zijn bomen die speciaal zijn ontworpen of geselecteerd voor recreatieve en educatieve doeleinden. Ze bieden speelmogelijkheden voor kinderen en worden vaak geplant in parken, scholen en andere openbare ruimtes.

Speelbomen stimuleren de creativiteit, fysieke activiteit en connectie met de natuur bij kinderen. Ze dragen bij aan groenere en gezondere speelomgevingen.

Verschillende boomsoorten kunnen dienen als speelbomen. Populaire keuzes zijn esdoorns, eiken, berken en fruitbomen. Het belangrijkste is dat de boom gezond is, stevige takken heeft en past bij de beschikbare ruimte.

Speelbomen vereisen regulier snoeien en zorg om hun gezondheid en veiligheid te behouden. Wij kunnen je helpen met het onderhouden.

Zeker, je kunt een boomhut bouwen rond je speelbomen voor extra plezier in de tuin. Voor stapsgewijze instructies over het bouwen van een veilige en leuke boomhut, raden we je aan om deze handige handleiding te volgen. Het geeft gedetailleerde informatie en tips om ervoor te zorgen dat je boomhut een geweldige toevoeging wordt aan je speelomgeving. Veel bouwplezier!

Speelbomen kunnen veilig zijn voor kinderen, maar het vereist toezicht en regelmatig onderhoud. Zorg ervoor dat de boom stevig staat en dat er geen losse takken zijn. Onderwijs kinderen over veilig spelen in de buurt van de bomen en laat hen weten welke activiteiten veilig zijn.

Speelbomen bieden kinderen de kans om de natuur te ontdekken, creatief te spelen, fysiek actief te zijn en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Ze kunnen een gevoel van avontuur en verwondering bevorderen, wat belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen.

Ja, fruitbomen kunnen dienen als speelbomen, en ze bieden het extra voordeel van het leveren van eetbare vruchten. Dit kan een geweldige manier zijn om kinderen meer te betrekken bij de natuur en hen bewust te maken van waar voedsel vandaan komt.

Om ervoor te zorgen dat speelbomen lang meegaan, is regelmatig onderhoud van essentieel belang. Snoei de bomen indien nodig om de veiligheid te waarborgen, verwijder dode takken en zorg voor voldoende water. Het is ook raadzaam om periodiek de gezondheid van de bomen te laten beoordelen door een professionele boomverzorger.

Enkele tips voor het creëren van een veilige speelomgeving rond speelbomen zijn het gebruik van zachte ondergronden zoals houtsnippers, het vermijden van harde oppervlakken onder de bomen en het plaatsen van speeltoestellen op een veilige afstand van de bomen om het risico op vallen te verminderen.

Scroll to Top
Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.